people, adult, two-3142549.jpg

Hallo gevoelige en gevoelvolle denker

Heb je het gevoel vast te zitten?

Voel je veel spanning in je lijf en je hoofd?

Ik begrijp jou.

Je wil zo graag dat alles goed verloopt.

Je denkt veel. En diep. Denken is je kracht en je valkuil tegelijk.
Je voelt veel. En intens. Je omschrijft jezelf als gevoelvol.
Een licht en vervuld leven vanuit rust en ontspanning, dat is waar je naar verlangt.
Bewuster leven, meer in het nu en terug genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft.

Prachtig! Je weet alleen niet hoe.

Komt dit je herkenbaar voor?

woman, worried, female-3367461.jpg
 • Je denkt graag en diep door over dingen. Alleen … heb je de neiging te blijven hangen in het negatieve. Je zoekt en blijft zoeken naar de juiste, de beste, de zinvolste oplossing voor problemen. Meerdere doemscenario’s flitsen gemakkelijk door je hoofd.
 • Je bent bang voor de hevigheid van emoties. Mogelijks duw je daardoor je emoties weg. Je doet continu je best om je goed en zorgeloos te voelen.
 • Je toont jezelf via een masker. Je weet niet meer goed wie jij bent, waar jij voor staat en hoe je jezelf kan zijn in aanwezigheid van anderen.
 • Genieten en echt ontspannen zijn, is al een eeuwigheid geleden. Je voelt een leegheid: ‘Is dit het nu?’
 • Je loopt prikkelbaar rond. Je blaft en snauwt vaker dan je zou willen tegen je kinderen of partner.
 • Je voelt je regelmatig onbegrepen, niet gezien, eenzaam.
 • Je hebt regelmatig lichamelijke spanningsklachten: moeite met ademen (hyperventilatie), druk op de  borst, hartkloppingen, hoofdpijn, een constant zenuwachtig gevoel. Of je merkt dat je weerstand verlaagd is: vatbaar voor verkoudheden, griep, frequente ontstekingen.
 • Je slaapt niet lekker: moeite met inslapen of doorslapen.
 
 
" Ik had enorm veel stress. Ik voelde me bij Sofie volledig op mijn gemak door haar zachtaardige aanpak. Al bij de eerste keer voelde ik dat mijn lichaam veel spanning had losgelaten. "
Sofie

Is dit ook herkenbaar? Wanneer je je vrij en open voelt?

 • Het hele denkwerk is als een spel voor jou (met dopamine-kicks inbegrepen), zeker wanneer filosofische onderwerpen aan bod komen: ouderschap, gezondheid, maatschappij, onderwijs, klimaat, en alle linken ertussen. Dan voel je je levendig, alert, in the flow. Geen oppervlakkig gewauwel voor jou.
 • Intens voelen stelt jou ook in de mogelijkheid om prettige emoties diep te ervaren: vele schakeringen van vreugde en ontroering zijn jou bekend. Het plezier van lachen, de schoonheid van muziek, dans, intermenselijke daden, de onschuld van een kind; jij voelt het in alle cellen van je lichaam. Dit is leven ten volle uit.
 • Je bent in veel geïnteresseerd, hebt uiteenlopende hobby’s (gehad). Je denkt echter dat je nergens in uitblinkt, doch jouw talent schuilt in je veelzijdigheid.
portrait, face, woman-2231838.jpg

Waar doe je het voor? Tijdens en na dit traject:

silhouette, girl, shadow-338442.jpg
 • Ontdek je de heerlijkheid van in het moment zijn. Je kan weer genieten.
 • Voel je je intens dankbaar.
 • Ben je milder en liever voor jezelf en anderen.
 • Zijn emoties niet langer iets om te mijden. Je laat je emoties toe zonder erdoor overspoeld te worden.
 • Kan je switchen van denken en piekeren naar rust en ontspanning.
 • Voel je je innerlijk rustig en tegelijk meer verbonden met anderen.
 • Maak je moeitelozer keuzes.
 • Herken je jouw lichaamssignalen er ga je er zorgzaam mee om.
 • Nemen je ademhalingsklachten en druk op de borst af in frequentie of hevigheid en in vele gevallen verdwijnen ze zelfs.
 • Kan je schakelen van angst naar vertrouwen.
 • (Her)ontdek je wat jou energie geeft en jou drijft in het leven. Je voelt je terug sprankelend en speels. Je ervaart vervulling.
people, hands, distance-2577986.jpg

 

Is dit waar jij ongelooflijk naar verlangt?
Naar gewoon jezelf zijn, vanuit rust en ontspanning je in het leven bewegen?
Een licht en vervuld leven ervaren?

Je op je gemak voelen in je gezin, op je werk, bij familie / vrienden / kennissen en zelfs gewoon op jezelf. Daar doe je het voor.

Voel jij hier een volle JA voor en ben je bereid jouw bijdrage daaraan serieus te nemen, dan ben je van harte welkom in het van Spanning naar Vreugde-traject. Ik neem je met alle liefde en energie mee naar rust, lichtheid en vervulling.

" Ik vind jouw werk heel waardevol voor vele mensen in de maatschappij.
Ze zouden het beter opnemen in het lessenrooster op de middelbare school. "
chris
girl, black and white, hand painted-2142221.jpg

Praktisch. Wat krijg je?

Diepgaande video’s en audio’s zodat jij over alle nodige kennis en inzichten beschikt. Je kan ze blijven bekijken op momenten dat het jou uitkomt.

Aandachtsoefeningen, meditaties die je steeds opnieuw kunt beluisteren. Hoe vaker je de oefeningen doet, hoe meer ze je nieuwe normaal worden.

Mogelijkheid om vragen te stellen over wat je ervaart tijdens de oefeningen of over inhoudelijke aspecten zodat je steeds met vernieuwde energie verder kunt.

De modules

Inspanning
Ontspanning

Je ontdekt welke vormen van inspanning er zijn en hoe je die bij jezelf kan herkennen. Een daarvan is zo onopvallend doch hardnekkig aanwezig dat hij zonder dat je het doorhebt voor heel veel spanning zorgt. Je leert van welke ontspanning jij deugd kan hebben.

Emoties
Gedachten
Lichaam

Uitgebreide module rond emoties en gedachten en lichamelijke gewaarwordingen (want die staan niet los van elkaar) en hoe je er op een gezonde manier mee omgaat. In deze module zitten veel aandachtsoefeningen en meditaties zodat je alle mogelijkheden krijgt om voluit te oefenen. Wat doe je met lastige emoties? Wat doe je met hardnekkige gedachten? Hoe ga je om met fysiek ongemak?

Drijfveren
Polariteiten

Je (her)ontdekt je drijfveren in het leven. Passen ze nog bij wie je nu bent? Waar licht jij van op?
Daarnaast leer je waarom het moeilijk is om los te komen van bepaald ingeslepen gedrag. Typische uitspraken als ‘Ik ben nu eenmaal zo’ trekken we open zodat je meer vrijheid en flexibiliteit ervaart om bepaald ingeslepen gedrag te verrijken met ander, gezonder gedrag.

Mindful yoga
Aanvullende begeleiding

Lichaam en geest horen samen. In deze module leer je hoe het lichaam een ingangspoort tot rust en vreugde kan zijn. We doen aan mindful yoga. Daarnaast heet ik je welkom in de module over externe (manuele) begeleiding: welke therapievormen zijn ondersteunend? Ik geef tekst en uitleg bij een aantal therapievormen waar ik achter sta en die ik ook regelmatig bij mezelf laat doen.

Het traject duurt 8 weken. Tijdens die 8 weken krijg je in behapbare tijd toegang tot nieuwe informatie en oefeningen zodat je daar telkens gedurende een tijd mee kan oefenen vooraleer je nieuwe meditaties integreert. Tijdens de hele duur van het traject krijg je de mogelijkheid om vragen in te sturen.

We starten op 1 mei 2023.

Nadien heb je nog minimaal 3 jaar toegang tot alle video’s en oefeningen die je kan herbekijken en herbeluisteren. Zo krijg je lang tijd om je te laten begeleiden in het omgaan met spanning in je hoofd en je lijf. Na verloop van tijd zal je merken dat je het ook zonder begeleide meditaties kan. Het is je nieuwe normaal geworden, of toch ten minste iets wat je kan oproepen.

Hallo, ik ben Sofie, de bezielster van Eiland van Wijsheid.

Alle kennis en oefeningen die je krijgt, zijn in het lang en het breed uitgetest en goedgekeurd door mezelf en door patiënten in de praktijk. In 2013 kreeg mijn kinesitherapeutisch aanbod een vernieuwde inslag. De aanleiding was hevige stress wegens een uitblijvende kinderwens. We verlangden zo hevig naar kinderen en kregen toen veel teleurstellingen te verwerken. Ik voelde boosheid, verdriet, jaloezie, schuld. Ik voelde me gefaald als vrouw en gefaald in mijn relatie waardoor ik schaamte voelde. Ik piekerde me suf. Ik voelde me één brok spanning.

Mindfulness, compassie, focusing kwamen op mijn pad. Ik kan je in alle eerlijkheid zeggen dat die mij ontzettend geholpen hebben. En nog steeds doen. Doorheen de jaren blijf ik me verdiepen in hoe wij – ik en jij – onszelf kunnen helpen tijdens piekerperiodes en heftige lastige emoties. Bij situaties die niet direct verlopen zoals ik het wil, is mijn eerste reactie er ook een van verzet. Ondertussen heb ik een heel arsenaal aan oefeningen die me helpen terug te keren naar hier en nu, en die me terug in contact brengen met mijn diepste wijsheid, en de rust doen wederkeren.

Al die informatie en oefeningen wil ik jou ook leren. Tot voor kort werkte ik individueel en live in de praktijk. De keuze voor deze online training is gemaakt doordat ik hoop dat alle mensen (of toch zoveel mogelijk) vaardig worden en zich op hun gemak voelen bij eigen en andermans emoties en gekke gedachtenkronkels zodat al die mensen meer openheid en lichtheid zouden ervaren en meer hun leven kunnen leiden met diepe vervulling. Met deze training kan jij de video’s en audio’s steeds opnieuw gebruiken, wat niet mogelijk was in een offline setting. Bovendien win jij er extra bij omdat daardoor de prijs veel lager is.

Begeleiding geven vind ik erg belangrijk. Dat ontbreekt vaak bij online cursussen. Ik wil je wél kunnen begeleiden, je doorheen moeilijkheden loodsen, meer informatie geven, een extra oefening aanbieden. Net zoals ik steeds offline in de praktijk deed. Alle antwoorden en extra verduidelijking op vragen worden naar alle deelnemers gestuurd. Ik weet zeker dat meerdere mensen dezelfde vragen hebben (of zich er nog niet bewust van zijn dat die vraag er is).

Jouw investering? Wat kost dit levensveranderend traject?

Voor deze eerste editie van het Van Spanning Naar Vreugde-traject kan jij je opgeven als tester. Dit houdt in dat jij het hele traject krijgt voor een testprijs. Die bedraagt 197 euro, inclusief BTW. In ruil daarvoor wil ik je vragen mij tussentijds en / of achteraf feedback te geven zodat ik het traject verder kan optimaliseren.

Bij volgende edities zal er geen mogelijkheid meer zijn tot de testprijs.

Voel jij hier een volle JA voor? Ben jij toegewijd om met deze levensveranderende oefeningen te experimenteren? Dan ben je van harte welkom in het traject. Ik begeleid jou met alle energie en goesting naar gewoon jezelf zijn. Ik ga ook gewoon mezelf zijn.

Nog even dit…

person, girl, human-2471177.jpg

Ik geloof dat gevoelige en gevoelvolle denkers de prachtigste groep mensen zijn op aarde – ik ben er namelijk zelf ook een :-). Met hun voel- en denkvermogen hebben ze van nature een stuwende kracht in zich die hen in staat stelt tot vormgeven van een leven dat bij hen past en dat zorg draagt voor al het andere leven op de wereld.

Voor gevoelige en gevoelvolle denkers zijn zinvolheid en plezier geen holle woorden. Streven naar diepgang en vervulling is een grote drijfveer. Dit kan helaas snel doorslaan in zwaarte en zwaarmoedigheid.

Met het traject Van Spanning Naar Vreugde verenigen we vervulling met lichtheid en ontspanning, zodat genieten weer op de voorgrond staat.

Inschrijven voor het traject

Is dit waar jij naar verlangt en wat je graag wil leren? Ik verwelkom je heel graag in dit thuiskomende traject.

We starten op 1 mei 2023.