LICHAAM

Alle manuele technieken die ik gebruik werken in op het ontspanningszenuwstelsel. Daarnaast heeft elke techniek zijn eigen effecten. Ik gebruik een combinatie van wetenschappelijk onderbouwde en meer alternatieve methoden.

Fasciale manuele technieken werken in op de spanning van de fascia – een web van bindweefsel doorheen ons hele lijf – waardoor de structuren en organen in de behandelde regio minder spanning ervaren en meer stroming ontstaat.

Andere technieken zoals Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder (MLDV) stimuleren de lymfebanen en lymfeknopen en hebben als doel de vochtdoorstroming te verbeteren en eventuele stagnaties op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te verbeteren.

Daarnaast maak ik ook gebruik van energetische manuele technieken die een verbetering van het lijfelijk functioneren bewerkstelligen.

Ik leer je een aantal zelfmassage technieken en bewegingsoefeningen om thuis te doen.
 
De keuze voor welke technieken ik bij jou gebruik, bespreken we samen. Dit is afhankelijk van jouw hulpvraag en jouw voorkeur.

Dagelijkse reacties

– ‘Mijn hoofd is leeg’
– ‘Mijn hele lijf is in rust; anders ben ik altijd opgespannen’
– ‘Ik voel stromende tintelingen doorheen mijn hele lichaam, tot aan mijn voeten zelfs’
– ‘Je hebt gouden handen’
– ‘Ik zou hier uren kunnen liggen’
– ‘Sofie, mag ik je meenemen naar huis?’
– ‘De pijn is weg’

Samenwerking

Wanneer het aangewezen zou zijn om ter aanvulling ook kinesitherapie te volgen voor meer mobiliteit, spierkracht of stabiliteit, verwijs ik je graag door naar René Scheltens van Kinesitherapie Evergem. Hij werkt gepassioneerd. Wij delen een lange termijn visie in het behandelen van klachten; zijn specialisatie ligt op orthopedisch en biomechanisch gebied.