RELAXATIE EN STROMING

Mijn streven is een duurzame manier van leven. Duurzaam, geen quick fix, wel een aanpak in lijn met het oorspronkelijke plan van je lijf.

Ik gebruik daarvoor manuele technieken die inwerken op de spanning van de weefsels, de endocriene klieren en hun hormonenproductie, energie, het zenuwstelsel, immuunsysteem, lymfestelsel en de spijsvertering. Ik pin me niet vast op één methode. Ik verkies de meerwaarde van verschillende invalshoeken en technieken. De keuze van behandelwijze stemmen we af op de aard van jouw klachten en jouw persoonlijke voorkeur.

Lees hier meer over de lichamelijke aanpak.

Daarnaast hoop ik je te inspireren om in deze tijden te vertragen en stilte toe te laten in jouw leven, en je te laten zien dat emoties bestaansrecht geven een van de mooiste geschenken is die je jezelf kan geven. Ik luister. Ik vul niets voor je in. Ik geef bestaansrecht, jij krijgt tijd. Je wordt gehoord. Dat ontspant. Ik laat je vooral ervaren wat een luisterende houding is naar jezelf. Ik leer je oefeningen. Je krijgt bruikbare informatie en adviezen. 

Lees hier meer over de aanpak rond gedachten en emoties.

In dit schrijven maak ik een artificiële opsplitsing tussen lichaam, gedachten en emoties. In werkelijkheid is dit eigenlijk een drie-eenheid die continu op elkaar inwerkt.


Eerste en volgende afspraken

Ons eerste contact ziet er anders uit dan de volgende.
We nemen de tijd een beeld te vormen van de aard van jouw klachten en welke factoren een positieve of negatieve invloed hebben op die klachten.
We bespreken de aanpak van jouw klachten. Ik vind het belangrijk dat jij ook achter de behandelwijze staat.
We maken alvast een start.

Tijdens de daarop volgende contacten toetsen we telkens af hoe het met je gaat en bepalen we de aanpak van die dag.

Wanneer we elkaar wat beter kennen en het vertrouwen is gegroeid, zal ik je soms eens een vraag stellen die stof tot nadenken geeft: vragen over zingeving, over je eigen kindertijd, over je waarden.

Blog en boeken

Er schuilt ook een docent in mij. Ik heb nog enkele jaren les gegeven aan de opleiding Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. En sinds 2019 verzorg ik de opleidingen Babymassage en Manuele Lymfedrainage bij ICZO. Informatie doorgeven, mensen inspireren met boeiende kennis en inzichten, blijft lonken. Vandaar ook mijn (boeken)blog: een verzameling schrijfsels over interessante boeken, lezingen, workshops naast openhartige ervaringen en mijmeringen van mezelf over het ruime thema gezondheid en welzijn.

Grasduinen door de artikels kan bij blog en in de toekomst ook bij boekenblog.