blue sky, silhouette, couple-437967.jpg

Piekeren, zich snel zorgen maken, geen raad weten met lastige emoties en in de hoop op een uitweg erover blijven doordenken. Met als gevolg spanning en kramp in hoofd en lijf. De gedachten komen met de snelheid van een raket; je lijkt er geen halt tegen te kunnen zeggen.

Verdriet, boosheid, angst, schaamte, schuld, teleurstelling, jaloezie, we ervaren dat niet graag. We willen er graag van verlost zijn. En dus blijf je doordenken in de hoop op het vinden van de uitweg. Echter, je denkt jezelf vast, je gaat je steeds verder ‘vernestelen’ in de spiraal van gedachten en emoties. Je ervaart dit alles intens, intenser dan vele anderen.

Je weet niet meer welk spoor te vertrouwen: de emoties en de gedachten errond die de emoties bevestigen of eerder de rationele tegenargumenten.

De intensiteit van voelen en de veelheid van denken doen je soms twijfelen aan jezelf: ‘Ben ik wel normaal?’

Jaaa, je bent normaal!
Je bent immers een gevoelige en gevoelvolle doordenker.

Ik begrijp jou. Juist doordat ik zo intens voel en doordenk, heb ik mij uitgebreid verdiept in manieren die het lichter kunnen maken.

Ik kan je vertellen: er bestaat een uitweg uit het piekerbos.

De uitweg uit piekeren en je zorgen maken is niet zo moeilijk. Eenmaal je weet hoe je dit doet, ben je er zo mee weg. Je kan manieren leren hoe je van piekeren naar ontspanning terugkeert.  Je kan leren lastige emoties en piekeren toe te laten, zonder erdoor overspoeld te worden. We noemen dit surfen op de golf van emoties. Door daarmee te oefenen ontdek je een heel nieuwe levensstijl.

" Ik heb een nieuwe manier van omgaan met gedachten en een andere kijk daarop. Ik heb de stilte ervaren. "
Jessica

Intens voelen en denken is niet alleen kommer en kwel.
Jouw denk- en voelkracht is ook prachtig!

 • Je krijgt op de meest onverwachte momenten fantastisch creatieve ideeën of oplossingen aangereikt.
 • Je bloeit helemaal open bij diepgaande en verbindende gesprekken, zeker wanneer die een filosofisch kantje hebben. Ik noem dergelijke gesprekken ‘Wederzijdse kruisbestuiving’.
 • Jouw vermogen tot intens voelen stelt je ook in staat tot het ervaren van een rijk pallet aan deugddoende en voedende emoties zoals tal van schakeringen van vreugde of ontroering.
 • Je geniet meer dan gemiddeld van het uitvoeren of bekijken van artistieke talenten: dans, muziek, theater, beeldende kunst.
 • Je hebt een veelheid aan interesses. Er is (bijna) niets dat jou niet zou kunnen interesseren. Over alles zou je wel goede gesprekken kunnen hebben. Ook tal van hobby’s of jobs hebben jou al verrijkt.
creativity, thinking, painting-4912516.jpg
woman, solitude, sadness-1958723.jpg

Ongetwijfeld heb je eerder al iets gelezen over het belang van lastige emoties toelaten en over het circulaire denken bij piekeren. Je leest graag over persoonlijke groei en weet er wellicht al heel veel over.

Alleen… hoe doe je dat?

Echt! Hoe doe je dat? Het lijkt zo eng om je over te geven aan de lastige emoties. Je bent bang dat het te hevig wordt allemaal.

‘Moet ik niet gewoon een beetje sterker zijn?’

Welkom in de training 'Op een gezonde manier lastige emoties en piekeren toelaten (zonder erdoor overspoeld te worden)'.

In deze training neem ik je heel concreet mee in hoe je dat doet: lastige emoties en piekeren toelaten, zonder erdoor overspoeld te worden.

Voel jij hier een volle JA voor en heb je de moed om een – nu nog, straks niet meer – onbekende weg in te gaan, de weg naar ontspanning en lichtheid? Dan ben je van harte welkom. Ik neem je heel graag mee op jouw pad.

De audio-oefeningen zijn praktisch. Geen verpakte theorie, iets wat ik te vaak merk bij ‘oefeningen’. Ik gids jou doorheen wat je voelt en denkt, en reik je woorden aan die je tegen jezelf kan zeggen.

Ik ben jouw stappenplan in jouw oor.

" Het klopt gewoon wat je zegt en doet. "
Nathalie

Waar doe je het voor? Tijdens en na deze training:

 • leer je je gedachtestroom vertragen.
 • leer je hoe je zacht en mild voor jezelf kan blijven en hoe je jezelf op een gezonde manier bejegent bij lastige emoties.
 • ontdek je de samenhang tussen je gedachten, je emoties en je lijf.
 • ontdek je de verrassende invloed van de tong.
 • vertel ik een verhaal dat een heel nieuw perspectief biedt op bezorgdheden.
 • verruim je je inzicht in emoties: de variatie, de boodschap. Je verbreedt je inzicht in angst, verdriet, boosheid, teleurstelling, schuld, schaamte, ontroering. Je woordenschat rond emoties neemt toe waardoor je communicatie met anderen eerlijker en transparanter wordt.
 • ontdek je hoe je van spanning en kramp in hoofd en lijf kan schakelen naar ontspanning en lichtheid.
 • voel je meer zelfvertrouwen. Je kan jezelf tot rust brengen en bent niet meer zo afhankelijk van een ander om jou gerust te stellen.
 • blijf je in discussies (met je partner) dichter bij jezelf en trap je minder in de val van verwijten maken.
 • ben je verrassend genoeg ook milder voor anderen.

Is dit waar jij naar verlangt?
Naar gewoon op je gemak zijn, naar lastige emoties gewoon voelen voor wat ze zijn, er ontspannen mee omgaan,
zonder in kramp te schieten in je hoofd en je lijf?

Voel jij hier een volle JA voor en ben je bereid jouw bijdrage daaraan serieus te nemen, dan ben je van harte welkom in de training ‘Op een gezonde manier lastige emoties en piekeren toelaten (zonder erdoor overspoeld te worden)’.
Ik neem je met alle liefde en energie mee naar ontspanning, lichtheid en openheid.

Praktisch

Ondersteunende en verdiepende video’s over gedachten en emoties die je kan herbekijken.

Door mij ingesproken meditaties / aandachtsoefeningen om concreet te oefenen zodat de zachte bedding die je jezelf geeft je nieuwe normaal wordt.

Je behoudt een jaar lang toegang tot alle video’s en audio’s zodat je ruim kan oefenen en je eigen woorden kan vinden.

Gedurende 3 weken krijg je op geregelde tijdstippen mail met een toegangscode tot de website van de training. Daar vind je al het materiaal. Via mail word je op de hoogte gebracht van nieuwe inhoud.

Hallo, ik ben Sofie, de bezielster van Eiland van Wijsheid.

Alle kennis en oefeningen die je krijgt, zijn in het lang en het breed uitgetest en goedgekeurd door mezelf en honderden patiënten in de praktijk. In 2013 kreeg mijn kinesitherapeutisch aanbod een vernieuwde inslag. De aanleiding was hevige stress wegens een nog niet vervulde kinderwens. We verlangden zo hevig naar kinderen en kregen toen veel teleurstellingen te verwerken. Ik voelde boosheid, jaloezie, schuld. Ik voelde me gefaald als vrouw en gefaald in mijn relatie waardoor ik schaamte voelde. Ik piekerde me suf. Ik voelde me één brok spanning.

Mindfulness, compassie, focussing kwamen op mijn pad. Ik kan je in alle eerlijkheid zeggen dat die mij ontzettend geholpen hebben. En nog steeds doen. Doorheen de jaren blijf ik me verdiepen in hoe wij – ik en jij – onszelf kunnen helpen tijdens piekerperiodes en heftige lastige emoties. Bij situaties die niet direct verlopen zoals ik het wil, is mijn eerste reactie er ook een van verzet. Ondertussen heb ik een heel arsenaal aan oefeningen die me helpen terug te keren naar hier en nu, en die me in contact brengen met mijn diepste wijsheid, en de rust doen wederkeren.

Al die informatie en oefeningen wil ik jou ook leren. Tot voor kort werkte ik enkel individueel en live in de praktijk. De keuze voor deze online training is gemaakt doordat ik hoop dat alle mensen (of toch zoveel mogelijk) vaardig worden in toelaten van en zich op hun gemak voelen bij eigen en andermans lastige emoties en gekke gedachtekronkels zodat al die mensen meer openheid en lichtheid zouden ervaren. Met deze training kan jij de video’s en audio’s gedurende een jaar steeds opnieuw gebruiken, wat niet mogelijk was in een offline setting. Bovendien win jij er extra bij omdat de prijs daardoor veel lager is.

Wat is jouw investering voor deze training naar ontspanning en lichtheid?

De training ‘Op een gezonde manier lastige emoties en piekeren toelaten (zonder erdoor overspoeld te worden)’ kost 327 euro.

Je kan je momenteel niet inschrijven. Wanneer je je op de wachtlijst plaatst, ontvang je als eerste bericht wanneer de deuren weer opengaan.
Je inschrijven op de wachtlijst verbindt je tot niets.

Voel jij hier een volle JA voor? Ben jij toegewijd om met deze levensveranderende oefeningen te experimenteren? Dan ben je van harte welkom in de training. Ik neem je met alle goesting en energie mee naar ontspanning en lichtheid in je hoofd en lijf.