ZWANGERSCHAP EN OUDERSCHAP

Je streeft ongetwijfeld naar het beste voor jouw kind(eren).
Maar ja, wat is het beste? Bestaat er wel zoiets als het beste? Je vindt het misschien moeilijk je innerlijk kompas te volgen.

Hoe zorg je voor een omgeving waarin je kind(eren) veilig opgroeien en waarin je ook jezelf vrijheid geeft?

Zorgt zwangerschap en ouderschap voor toegenomen stress, voor een druk die je jezelf oplegt?

Lees hieronder verder hoe ik je kan begeleiden in jouw rol van ouder. Aanvullend aan de manuele technieken die voor relaxatie en stroming zorgen en technieken om met lastige gedachten en emoties om te gaan, leer ik je manieren aan om je te helpen afstemmen op de behoeftes van je kind en die de hechting bevorderen.

Wat kan ik voor je doen?

Tijdens de zwangerschap

– bereid ik je voor op de – natuurlijke – bevalling
– bespreken we de mogelijkheden bij bevalling en onderzoeken we jouw wens
– oefenen we het opspannen en loslaten van de bekkenbodem zodat we daar na de bevalling verder op kunnen trainen
– krijg je yoga oefeningen aangereikt die je lichaam (met name je rug en bekken) soepel helpen houden
– leer ik je Dunstan babytaal aan zodat je de vijf universele huilgeluiden bij je pasgeboren baby leert herkennen. Je leert horen wanneer je baby honger heeft, moe is, een boertje moet laten, buikkrampen heeft en ongemak door prikkels ervaart.
– pas ik manuele technieken toe die voor stroming en afname van kwaaltjes zorgen, en die uitnodigen tot introspectie en contact met de baby

 

Na de bevalling

– trainen we de bekkenbodemspieren en stabiliserende buikspieren
– is er ruimte voor manuele technieken en meditaties om tot jezelf te komen
– leer ik je Shantala babymassage aan, een hechting stimulerende activiteit met je kindje dat bovendien ondersteunend helpt bij buikkrampen
– bespreek ik een aantal draagtechnieken

Mogelijks zijn de adviezen die ik je geef omtrent reflux, huilen, borstvoeding, buikkrampen voldoende helpend. Zo niet kan ik je gericht doorverwijzen.

 

Wanneer het ouderschap veel energie van je vraagt en je het niet altijd even leuk vindt, dat is ok. Ik laat je tot jezelf komen via manuele technieken en meditaties. Ik laat je contact maken met je emoties en belemmerende overtuigingen. Je wordt je bewust van welke verlangens en pijnen er in jou aanwezig zijn. We onderzoeken hoe jij jouw weg – met je kind(eren) – invult en hoe die weg in de loop van de tijd kan evolueren.

Mindfulness leert je aanwezig zijn in het moment, je bewust worden van emoties en fysieke reacties. En heel belangrijk, je leert het onderscheid kennen tussen iets toelaten en iets goed vinden. Compassie helpt om milder te zijn voor jezelf, je oordeel op te merken en er vriendelijk naar te lachen. Compassie voedt je gevoel van dankbaarheid en vreugde.

 

Je leest hier meer over de manieren hoe ik relaxatie en stroming bij je stimuleer.

Samenwerking

Wanneer het aangewezen zou zijn om ter aanvulling ook kinesitherapie te volgen voor meer mobiliteit, spierkracht of stabiliteit, verwijs ik je graag door naar René Scheltens van Kinesitherapie Evergem. Hij werkt gepassioneerd. Wij delen een lange termijn visie in het behandelen van klachten; zijn specialisatie ligt op orthopedisch en biomechanisch gebied.