Boekenclub

Lang leve de boeken! Ik houd van boeken lezen, en dan vooral papieren exemplaren. Het papier voelen en soms ruiken, het gewicht voelen in mijn handen, even mijmerend opkijken om een zin te laten binnenkomen, de herkenning en de goesting die ik vaak voel opborrelen bij het lezen van al die inspirerende woorden, dit zijn enkele dingen die me zo blij maken en me telkens opnieuw doen verlangen naar lezen. Ik lees voornamelijk non-fictie, boeken die gaan over persoonlijke groei, gezondheid, welzijn, ouderschap. Ben jij ook zo gebeten door boeken lezen?

Na rijpen komt …

… oogsten. Al lang loop ik rond met sluimerende ideeën om ‘iets met boeken te doen’. Al die prachtige kennis die in boeken verscholen ligt, wil ik mee de wereld insturen. Hoe zou het zijn om samen in een groepje gelijkgestemden een boek tot ons te nemen en ons door elkaar te laten inspireren de wijsheid uit het boek naar ons leven te vertalen?

Na oogsten komt …

… eten. Het moment is daar. De eerste boekenclub is gepland (of blijf ik in het thema en zeg ik geplant?).
We lezen thuis elke keer enkele hoofdstukken uit het boek, komen nog voor de zomervakantie 3 keer samen en bespreken het boek. Ik coach jullie via vragen en rustmomenten tijdens onze bijeenkomsten, zodat je goesting groeit om de kennis uit het boek ook echt uit te proberen. Want geef toe, hoe vaak lees je niet een boek over persoonlijke groei of gezondheid, zeg je ‘ja, dat is interessant’ en vervolgens doe je er niets mee. Ook ik herken dat!

Concreet

In deze eerste boekenclub lezen we BIG MAGIC van Elizabeth Gilbert (inderdaad, de schrijfster van het beroemde Eten, bidden, beminnen). Je kan het boek uitlenen in de bibliotheek (als je snel bent) of kopen.
Dit boek nodigt uit om je creatieve ideeën niet langer met excuses voor je uit te stellen, maar ze ook daadwerkelijk te doen. Je raadt het al, niet lang geleden heb ik dit boek herlezen!
We onderzoeken waar je warm voor loopt, waar je goesting in hebt. Ook krijg je zicht op je weerstanden en belemmerende overtuigingen waardoor je met die creatieve drang op de rem blijft staan en je leven eigenlijk minder leuk maakt.

Waarom een boekenclub?

Waarom een boekenclub? Kan ik het boek niet alleen lezen? Jazeker kan jij dat!
De boekenclub biedt je echter:

  • stimulans om door te lezen
  • de kans om je interesses en passies luidop uit te spreken en geloof me, dat alleen al, creëert energie
  • de veiligheid om te experimenteren met je creatieve goestingskes
  • groep gelijkgestemden die je positief omringen
  • coaching om belemmerende overtuigingen en angsten onder de loep te nemen
  • coaching om voluit te voelen ‘ja, die hobby / die interesse, daar ga ik nu voor’

Praktisch

Het is voor de snelle beslissers want we starten deze maand juni al! Creatieve ideeën gaan niet alleen over schilderen en fotograferen. Alles waar jij warm voor loopt (en toch niet volgt), is een creatief idee! Met de zomervakantie in het vooruitzicht is dit een ideaal boek. In de zomervakantie komt er tijd voor jouw idee, hobby of interessedomein!

Waar: Praktijk Sofie De Lille, Weidestraat 3, 9940 Evergem
Wanneer: dinsdagen 15, 22 en 29 juni 2021 van 9u15 tot 10u30
Wat neem ik mee: Big Magic (Elizabeth Gilbert), pen en papier
Er is plaats voor 4 deelnemers.
Prijs: 45 euro

Ga jij mee? Heb jij zin om te pionieren in de boekenclub en je te laten enthousiasmeren?
Je kan je inschrijven door te antwoorden op deze mail of door te bellen. Heb je eerst nog een vraag? Ik beantwoord ze graag.

Lees je graag meer over mij en mijn aanbod, kijk hier.

Ik wens je een hele fijne dag!

Sofie