Grote bekentenis

Zou ik met de deur in huis vallen? Of nog wat uitstellen….
1, 2, 3 hup: ik heb vaak stress. Zo, het hoge woord is eruit.

Schaamte

Jarenlang durfde ik dit niet bekennen. Ik schaamde me. Wat was ik voor een relaxatietherapeut als ik zelf zo vaak stress heb?! Tegelijk miste ik het ook om aan kennissen over mijn struggles te vertellen. Want uiteraard heb ik het ook nodig om mijn verhalen te delen en op die manier verbondenheid te vinden. Ik wil niet meer doen alsof ik altijd helemaal relaxed ben. In de boekenclub over Big magic kwamen we ook tot de ontdekking dat perfectie de verpester is van de lol. Bekijk niet alles te serieus dus….

Expert

Ik herken me in veel verhalen die ik in mijn praktijk te horen krijg: het goed willen doen, schuldgevoelens (rond moederschap), 1000 dingen op mijn to-do lijst, heen en weer slinger tussen ambitie en eenvoud, emotionele pieken en dalen, piekeren.
De zoektocht naar een goed leven is al zolang ik me kan herinneren mijn levensproject. Gedreven door mijn eigen onrust ben ik de therapeut geworden die ik nu ben. Talloze opleidingen en workshops heb ik gevolgd, heel veel boeken gelezen, vele dingen uitgeprobeerd. Juist door al mijn gepieker, tegenstrijdige emoties en snel denkend brein, ben ik steeds op zoek (geweest) naar wat me kan helpen het draaglijker te maken. Ik heb ontdekt wat in essentie onze sleutel is tot meer rust en tegelijk meer plezier in het leven.

Zelfzorg

Het draait allemaal om zelfzorg, niet om perfectie. Kies jij ervoor om jezelf te omringen met dat wat jij nodig hebt? Heb je de moed om daarvoor te gaan? Dan denk ik dat je een leven met grotere voldoening zal leven. Ik garandeer je geen gemakkelijker of zen-leven, wel een leven dat aansluit bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. En het is helemaal niet erg als je even niet meer weet wat dat is. Er zijn zo van die fasen. Meer zelfs, zelfzorg is nooit af. Het leven evolueert en jij ontdekt gaandeweg steeds nieuwe lagen van zelfzorg. Het komt in golven. De voorbije twee maanden bevond ik me in zo’n periode dat ik veel dingen als stressvol ervaarde. Gelukkig ben ik vertrouwd met een heel arsenaal aan manieren om voor mezelf te zorgen (en ik ontdek nog steeds nieuwe).

Hulp

Misschien weet je niet zo goed meer wat jij nodig hebt, ben je verstrikt in het zorgen voor en piekeren over. Het goede nieuws is: je kan het contact met jezelf terugvinden! Er zijn daar diverse manieren voor, bv. via therapeuten of via hobby’s of via alleen-tijd (of alles samen).
Bij mij kan je terecht voor sessies zelfzorgtherapie. Geholpen door mijn handen voel je terug het contact met jouw lijf en de signalen die het afgeeft. Bovendien werken alle gebruikte methoden stressverlagend en stimuleren ze de slaap, hormoonwerking, spijsvertering en ademhaling. Wil je daarnaast ook leren wat jij kan doen voor jezelf? Ik leer jou surfen op de golven van emoties, ik leer je wat je kan doen bij piekeren. Als kers op de taart ontdek je weer wat de dingen zijn die jou doen sprankelen. Je herontdekt waar jij goestingskes voor hebt.

Weet je hier graag meer over? Ik ben steeds bereikbaar voor jouw vragen. Twijfel je of deze vorm van ondersteuning degene is die jij nodig hebt? Ik geef je eerlijk advies. Ik ben bekend met vele therapievormen en kan je steeds doorverwijzen.

Lieve groet

Sofie